buitenverblijven

Konijnenpension Dwingeloo beschikt over een aantal buitenverblijven van ongeveer 2,5 m² tot 4 m2, waar per verblijf 1 tot 4 konijnen in kunnen logeren. Uw konijn(en) komt/komen niet bij vreemde konijnen in het verblijf.


VOORZIENINGEN

Alle verblijven zijn voorzien van een voerbakje, waterbakje en/of flesje, brug, speelballetje en toilet. Als u zelf voer- of drinkbakjes, speelgoed of toiletbak mee wilt nemen dan is dat geen probleem.

De buitenverblijven staan zo veel mogelijk in de schaduw of er wordt gebruik gemaakt van schaduwdoeken en parasols. Bij koud en nat weer krijgen de konijnen een extra dik pak stro en worden de verblijven zoveel mogelijk beschermd tegen regen en tocht. De konijnen kunnen niet graven en de bovenkant van elk verblijf is dicht.

Schoonmaak

Elk verblijf wordt in ieder geval twee keer per week schoongemaakt. Dagelijks wordt er vers hooi en water verstrekt en krijgen ze brokjes en groente (dit in overleg met u).

Stress & medicatie

Door de stress van een verhuizing kan het wel eens voorkomen dat een konijn niet of nauwelijks wil eten. In dat geval zal ik uw konijn eventueel gaan dwangvoeren zodat uw konijn wel alle vitaminen en mineralen binnen krijgt. Er kan ook een andere oorzaak voor zijn als een konijn opeens niet wil eten, door de stress kan dit naar boven komen.

Chippen

U kunt uw konijn ook laten chippen, deze chip wordt ingebracht in het nekvel. Mocht uw konijn onverhoopt weglopen en deze wordt gevonden dan kan de chip uitgelezen worden. U wordt door mij als eigenaar geregistreerd bij PetBase, een grote landelijke database.

Ik ben bevoegd om te chippen en sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het RVO als beroeps-chipper.

KONIJNEN KOPPELEN EN OPVANG

Bent u op zoek naar een maatje voor uw konijn of wilt u een koppeltje konijnen, neemt u dan een kijkje bij Konijnenopvang Ashley.

Let op: Konijnenpension Dwingeloo is geen konijnenopvang, we vangen dus geen konijnen op!